Fundamental Halstub

Det var längesen jag publicerade ett mönster nu! Men det är äntligen dags! När jag såg under förra året att Sticka föreningen sökte mönster med max 100 gram garn till häftet ”100 gr garn 2” och jag hade ett nästan färdigt mönster som stämde in så skickade jag in mönstret! Sen har jag väntat ett tag, nu är häftet äntligen här!

Häftet 100 gram garn 2

Halstuben heter Fundamental, just för att det är ett enkelt mönster som man kan variera som man vill och använda de rester man har i DK-vikt. Två eller fler färger om man vill, man kan även sticka den enfärgad. Jag använde merinogarner, silke/alpacka och diverse rester till mönstret.

Jag i halstuben under år 2020
Halstuben hängandes på en trädörr.
Halstuben i barnstorlek

Tuben stickas i struktur med 18 m = 10 cm i stickor 4,5 mm. Den finns i två storlekar: vuxen och barn.

Häftet ”100 gram garn 2” finns att köpa i Sticka föreningens webshop! Vill man länka sitt projekt i Ravelry har jag satt upp en informationssida om mitt mönster här!

Jag i halstuben under år 2020.

Relaterat inlägg