Sebago Cove Klänning

Nu i sommar lovade jag dottern att sticka en klänning till henne i ett bambugarn vi hittade på en affär. Det är ett kärt besvär, så länge hon vill ha kläder som jag stickar o syr är ju jag glad! (Med upprepning att det tar lite tid, man får inte färdigt samma dag.) Hon valde förstås lila och rosa garn, som hon gillar. Det är lite mysigt att sticka i bambu, här valde vi ett så mjukt garn som möjligt så det funkar att ha direkt mot huden. SoftRaggi från Järbo Garn. Det är inte fel med ett slitstarkt sockgarn till barnkkläder.

Tittade runt lite på mönster och fastnade för en liten tunika, som ju går att ha som klänning och tröja. Den fanns i mina Ravelry favoriter. Vad jag gillar mönstret, det fungerar som ett jättebra grundmönster! Man stickar uppifrån och ner, med ett finuligt sätt att forma v-ringningen i halsen. 

Jag gjorde vissa förändringar:
1. Jag ville inte ha hål i ökningarna på nedre delen av klänningen (som på raglanen) så jag stickade omslagen vridna.
2. Det funkade inte att sticka nederdelar på klänning o ärmar som mönstret visade i detta garn. Ett mönster med lyfta m med garnet framför. Har stickat så i andra garn men det gjorde sig inte bra här. Så istället blev det mosstickning i nedre delen av klänningen och sen mudd efter det. I ärmen tog jag bara mudd.
3. Jag förlängde klänningen lite.

Sen kan man ju använda olika block med färger lite som man vill i detta mönster. Det är ju perfekt med restgarner, så det här mönstret kommer säkert dyka upp igen. Perfekt sätt att sticka upp lite garn. Jag stickade storlek 4 år (den andra storleken i mönstret) och den passar perfekt nu på lilla tjejen. Hon är jättenöjd och då är jag nöjd.
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”Sebago Cove Klänning”

  1. Gulligt:)

    Kanske inte så konstigt att hon gillar vad du syr och stickar till henne, eftersom du gör sådant som hon gillar, och vet att hon tycker om:)

  2. Det kan absolut va därför hon gillar vad jag gör. 🙂 O jag vill göra sånt som hon vill ha, annars är det ju ingen idé! Tack tack.

Kommentarer är stängda.