Augusti

Den här sommaren har jag tyckt att det har varit kul att ha lite mindre projekt på stickorna och se resultat fortare. Sockar är en sån grej som många väljer att sticka på sommarn, det går rätt fort och det behövs oftast.

Jag är ingen som stickar samma sak flera gånger (utom vid mönstertillverkning). Jag tänker att jag vill sticka flera (speciellt vid små projekt), men det finns så mycket annat som jag också vill sticka. Så det blir alltid nåt annat.

Nu, iallafall, så är de små projekten slut, nåt väntar på att fästas om jag bestämmer mig att det duger. Så kvar i projektväg har jag några riktiga långtidskörare:
Den virkade regnbågsfilten.
Den växer lite nu och då. Men, precis som tidigare generationer bakom mig, så får jag ont i händerna när jag virkar för länge (trots ergonomoska virknålar). Så den får växa sakta, helt okej för mig. Jag vet inte hur stor den blir, jag kör tills en färg på garnet tar slut. Kanske blir i babyfilt-storlek och då får det bli en filt till dockor och gosedjur. Jag använder upp en hel del garn!
Citron Grand sjalen.
Den är gosig, skönt material att sticka med (silke) och är väldigt gul. Garnet köpte jag när en garnbutik skulle lägga ner och reade ut allt. Ett klassiskt fall av ”det här kan bli nåt fint men jag vet inte vad”. Så att leta efter ett mönster man gillar till ett befintligt garn kan vara lite lurigt ibland,  iallafall för mig. Men den här sjalen kommer bli urmysig! Har bara ett problem: det börjar bli så låååånga varv nu. Det känns långsammare och långsammare, vilket är just varför jag inte gillar att sticka sjalar på det här viset. Jag tappar suget. Det positiva är: att det är mycket slätstickning så att man slipper tänka allt som oftast och bara sticka. En stor fördel när man ska göra flera saker samtidigt (som att sticka när man interagerar med familjen.) Jag vill gärna få sjalen klar så jag kämpar på! 
Hemlisen
Jag har nämnt att jag letat rätt garn till en väldigt klar och genomtänkt idé jag har i huvudet. Nu har jag hittat det, och det är Visjögarn från Östergötlands Ullspinneri. Vad mjukt o härligt ullgarn! Så jag har börjat med det projektet, också en långtidsstickning. En liten sneakpeak bjuder jag på, det kommer starta med ett uppläggningsvarv i en kontrastfärg och sen en lettisk fläta. Jag tror så på detta! Visionen har funnits i flera år, så det här blir kul!
Men sen…
Jag är så grymt sugen att lägga upp en tröj- eller koftstickning. Hela året har jag tänkt att jag ska sticka mig en Siri i slutet av sommarn/hösten sisådär. Så nu vill jag ju det. Men jag kanske kan få klar min sjal först… säger mitt sunda förnuft. Känslan säger Lägg Upp Nu! 
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”Augusti”

  1. Kämpa!!

    Lettiska flätor gillar jag! Det skall bli jättespännande att se vad det blir för något!

    Känner igen det där med att vara väldigt sugen på att lägga upp för något man fastnat för. Tycker alltid att det är lika roligt att se hur andra tänker och gör kring det:)

  2. Har påbörjat del 7 av 10 nu på sjalen… man kan ju, som det uttryckligen står i mönstret, välja själv när man vill avsluta. Men jag vill ha den stor!
    Jag tror många lägger upp nytt innan man stickat helt klart. Klart naturligt, tycker också det är kul att se hur andra gör!

Kommentarer är stängda.