Halsgrej

Jag hittade lite ljusblått restgarn i Softy från Regina i mina garnlådor. De liksom bara hamnade på stickorna när jag såg en halsgrej i huvudet.

Jag har gjort det väldigt enkelt:
Jag virkar en rad med luftmaskor till önskad längd. 
På nästa varv tar jag upp maskorna från det virkade upplägget och stickar räta maskor.
På nästa varv sätter jag ihop arbetet till en ring, stickar avigt samtidigt som jag minskar maskor runt hela arbetet. När man stickar med ett pälsigt eller ett bubbligt garn är det alltid bra att minska några m efter uppläggning så att det inte blir smalt i uppläggningen. Man kan också gå upp i storlek på stickorna. Jag var lat och minskade maskor istället för att ta fram nya stickor.

Resten av arbetet är rätstickning. Jag hann inte sticka så långt tills garnet tog slut. Men det är lagomt för en liten att ha runt halsen när det är kallt! Jag fick runt 4 cm kvar på garnet efter avmaskning, det var verkligen på håret!

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg