Rensa och ge bort

Som många stickare därute har jag alldeles för mycket stickade assesoarer här hemma. Mössor, vantar, halsdukar, osv. När man stickar nytt blir det gamla liggande, tills man inser att man inte använder det längre och man borde rensa.

Tidigare har jag stickat i akryl men idag känns det avigt att sticka med och lite ”plastigt” att ha på sig. Med åren som går så blir man mest intresserad av att sticka med och använda naturmaterial. Speciellt Alpacka, som är min favorit! Men jag använder också ull (behandlad, jag blir astmatisk av obehandlad ull), bomull, hampa, osv.

För några år sen läste jag också ett blogginlägg (kommer inte ihåg vart) om vad man än tycker om tiggare, så ska de väl inte behöva frysa! Jag gjorde slag i saken, jag rensade ut mitt stickade förråd av mössor o vantar, osv. Så gav jag en påse värmande saker till en tiggare. Så har jag faktiskt gjort varje höst/vinter sen dess. Nu börjar det bli lite mindre lager av stickat men jag har lite kvar att ge! De har ofta med sig hela familjen så jag brukar tänka på det.

 

Under 2009 lärde jag mig att virka. Då provade jag att virka en sjal i akrylgarn. Lite affektionsvärde, min första virkade sjal. Väldigt fina färger också, men den ligger. Så nu blir någon annan glad o varm för en sjal!

Jag hittade även en fin halsduk i mohair, stickad i påfågelsmönster. Den ligger också sen flera år och det är dags att säga hejdå till den. Det blev i allafall två saker. Nån blir lite varmare i vinter.
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”Rensa och ge bort”

  1. Så omtänksamt!!

    Det är alltid roligt när det man har stickat kommer till användning, och hyllvärmare gör ju ingen glad. Den blå halsduken är väldigt fin:)

Kommentarer är stängda.