Lite nytt till garderoben

Den här veckan går verkligen gått galet fort! Jag jobbar på hemma och helt plötsligt är det dags att hämta dottern. Jag har bland annat låtit symskinen gå varm…

Det är dags att fylla på med lite barnkläder och det är roligare att sy eget av det lager med tyg (och band) jag har. Jag syr bara kläder i jersey-tyg, stretchigt och bra. Jag gillar att köpa stuvbitar, dels blir det billigare och dels så får man till plagg i många olika tyger!

Först ut är en långärmad tröja i blått (ingen överaskning där). Det blå tyget med rosa blommor är en stuvbit som jag köpte för runt 10 år sen eller mer. Det randiga har jag köpt till. Jag hade ett tygmärke i form av en katt hemma, så den fick hamna på magen. Jag har både pressat fast och sick-sackat fast konturerna – säkert för små fingrar. Här gjorde jag alla rätt: jag fick se ett stort leende, krama om tröjan och ett ”jag älskar katt-tröjan!”. Mönstret är en favorit från Ottobre Design.

Brist på leggings gör att man provar att sy det också. Det är faktiskt väldigt enkelt, två delar att sy ihop. Jag har sytt tre leggings, mönster från Ottobre Design. Storlek 104.

Först ett coolt tyg som jag tycker mycket om: blixt och dunder! Jag har sytt byxor i detta tyg förut och tänkte då att det skulle bli supersnygga leggings. (Tror jag ska sy en mössa av resten.)

Sen katt-tyget, det går alltid hem. Ett av de populäraste tygen här hemma. Så nu blev det leggings också!

Till sist ett par röda leggings med flodhästar på. Detta var en stuvbit – det var precis att jag fick till leggings på höjden! Resten av biten kan räcka till en tröja. Jag tycker det är jättegulligt tyg! Det roliga med att sy barnkläder är alla fina färgglada tyger.
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”Lite nytt till garderoben”

  1. Det är underbart med alla färger man ser i kläderna du syr! När jag ser mig omkring så ser jag mest "neutrala" färger, och det är ganska trist!.

    Katt-tröjan är väldigt fin, med olika mönster på kropp och ärmar, samtidigt som färgerna stämmer fint överens:)

Kommentarer är stängda.