Pioneer gloves/ halvvantar

Mönster: Pioneer Gloves av Kelly McClure

Vantar nr 1

Garn: Mayflower Luxus sock från stash.

En fördel med att sticka vantar i sockgarn är att de inte går sönder så lätt. Jag har väntat ett tag på att använda just det här sockgarnet, som är i flera färger. Det är inte så ofta jag stickar i annat än enfärgat garn, för att strukturer och motiv ska synas bra. Men detta garn funkar i ett enklare mönster där man låter färgerna tala!

Gröna halvvantar

Jag har stickat detta mönster förut och gillar det mycket, det händer saker fast det är lätt att sticka och dessutom gillar mina händer ergonomiska tummar.

Jag har stickat storlek S, min upplevelse är att vantar ofta är för breda för mig. Vilket också innebär att de också passar min dotter rätt bra numera (bilderna). Jag fick då en beställning på ett par till henne också, i andra färger.

Lila-randiga halvvantar

Vantar nr 2

Garn: Sock från Falkgarn

Detta garn gav breda ränder i vantarna, viket också innebär att jag vill matcha färgerna i båda vantarna. Jag tycker att jag lyckades väl. Inför andra vanten tog jag bort lite garn först så det skulle stämma överens med första vanten.

Relaterat inlägg