Flowershocksocks/ Blomsterchocksockar

Jag kan inte vara mer nöjd med mina sockar! Alltså de är helt underbara, jag vill bara säga det på en gång. Nu kan det bli kallare väder, helt okej!

Mönster: Flowershocksocks av Anna Friberg.
Garnkit: Limmodesign

Det första intrycket av det här mönstret var att det var många sidor. Sen hittade jag åt en helsida med förklaringar på förkortningar. Då tänkte jag ännu mer ”hur detta ska gå”. Men det bästa receptet är att bara dyka in i mönstret! Jag fann att det var väldigt välskrivet in på detaljnivå. Så man förstod verkligen varje steg i stickningen. Pedagogiskt och bra. Det går ju på automatik efter ett tag, samma blomstermönster.

Mönstertillverkaren stickar hårt och jag stickar löst, så jag fick gå ner på stickor nr 2! Det räckte dock inte för att få rätt stickfasthet, så istället gjorde jag så att jag stickade en av de mindre storlekarna. På så sätt löste jag det, för det finns inte en chans att jag går ner under 2 mm i storlek på stickorna (i dagsläget)!

Jag valde en lite annan färgordning än mönstret angav, jag tycker att det blir snyggt såhär! Jag stickade mina sockar med extra höga skaft. Jag behövde inte öka något för jag har smala ben. Det jag inte tänkte på med extra längden var alla extra trådar som jag behövde fästa. Det blev över 100 trådar i ett par sockar. Det tog sin lilla tid!

Jag är lite nyfiken på att sticka detta mönster tvåfärgat, jag tror det också skulle bli supersnyggt.

Garnet är väldigt lyxigt handfärgat. Det är ett ullgarn som är svagt melerat, jättehäftigt att sticka med. Jag föredrar garner som glider lite mer, men det gick bra att sticka med ändå fast det var lite strävare.

Det här var en jätterolig stickning, kan inte säga annat! Det som var roligt med dessa sockar var att det hände saker hela tiden, olika färger och olika delar i mönstret. Det var kul att se de olika färgerna dyka upp. Det är så värt att lägga pengar på fina sockmönster, för det blir favoriter.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

3 svar på ”Flowershocksocks/ Blomsterchocksockar”

  1. Jag är inte riktigt med på noterna om att det är ok om det blir lite kallare till helgen, men jag är helt med på noterna när du säger att du vill börja använda dina fina sockar – NU:)

    Ett välskrivet mönster tillsammans med ett ljuvligt garn – det är verkligen bland det bästa som finns när det gäller stickning! Personligen föredrar jag när ullgarnet är lite strävare, kanske för att jag inte behöver hålla så hårt då, jämfört med garn som är glattare. Men glattare garn är å andra sidan ofta skönare att ha på sig närmast kroppen, så båda typerna av garn har sina för- och nackdelar:)

    Men 100 trådar att fästa PER socka… det är verkligen många! då krävs det viss hängivenhet för att inte ge upp, och strunta i att göra klart dom! Och då blir det ännu klarare varför du vill börja använda dom på en gång!

    Det där med angiven stickfasthet är klurigt. Men du löste det ju jättebra, dels genom att använda mindre stickor och dels genom att sticka efter en mindre storlek. Stickning är verkligen mångsidigt kreativt:)

    Dom är såå fina!

Kommentarer är stängda.