Solhatt 2016

Vad är vårigare än att virka en solhatt till lillan! Än är det mössa som gäller, men värmen kommer snart nog. 

Jag kollade lite i en virkbok och fastnade för ett virkmotiv som heter stjärnor. Det tyckte jag blev gulligt, och man har dessutom utrymme att öka maskor utan att det ser konstigt ut. Jag har virkat mössan på frihand och provat på huvudet under tiden så jag visste att det skulle passa!
För att få skärmen extra stadig så har jag först stickat ett varv fasta maskor, på detta ett varv smygmaskor. Sen upprepar jag dessa två varv, med fasta maskor i det varvet med fasta maskor bakom smygmaskorna. Det tycker jag blir jättebra! Så gjorde jag med förra årets solhatt också (som händelsevis också var gul och vit).

Det gula garnet heter EcoBaby (Debbie Bliss) som jag köpte någon gång i höstas för att just göra en solhatt av till denna sommar. Det vita garnet är Nova (Järbo Garn) som låg i bomullsgarnslådan med det gula. De passar bra ihop!

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg