Tjocksockar i paket

Jag ska visa en julklapp jag gjort till min far. Jag hoppas han har hunnit fått den på posten när det här inlägget blir publicerat (förinställt).

Hemma har jag en uppsjö av garner i min garn-byrå. Ibland hittar man det garn som är perfekt för det man ville göra och så var det i detta fall. Min far önskade sig tjocksockar, så då tog jag mig en titt i byrån och hittade ett lämpligt och snyggt garn!

Freedom Spirit heter garnet, från Twilleys. Det har jag haft liggandes i ca 3½ år. Det är ett ullgarn som är jättehärligt o mjukt. Det kändes lämpligt till kalla vinterfötter.

Jag har tidigare gjort en Bolero med det garnet, för ca 3 år sen.

Till sockarna har jag använt det gröna nystanet (se första bilden) och brunt restgarnsom blev över från Boleron. De färgerna passar jättefint ihop och smälter in fint i varandra. Både det gröna och bruna garnet är lätt melerat och det blir en häftig effekt när man blandar dem.

Jag gjorde en enkel modell, det är oftast väldigt snyggt och dessutom var det nästan jul när han önskade sig tjocksockar. Efter stickprovet som jag alltid gör, för att bestämma maskantal, körde jag på känsla. Enkla klassiska strumpor/tjocksockar är ju lätt att få till. Hälarna och tårna är extra förstärkta med dubbelt garn.

Jag har det blå nystanet kvar nu. Men det räcker väl inte för att göra ett till par. Hade annars varit kul att göra, men jag har andra saker för mig framöver. Det får bli en annan gång. Man kan aldrig ha för många tjocksockar, och jag hoppas far kommer att använda dessa flitigt.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Tjocksockar i paket”

Kommentarer är stängda.