Ileana Tröja – del 2

Här hittas alla inlägg om just denna tröja och dess material.

Jag har kommit en bra bit på  min fina tröja och jag har följt mönstret slaviskt på den där komplicerade biten. Det blev ju fint, och häftigt. Man ska vika in och sy fast det stickade vid halsen.
Det är första gången som jag gör något så här komplicerat mönster och bara följer ett mönster utan ifrågasätta och göra om. 

När härva 1 (250 g) tog slut så började jag på ärmarna istället för att det kändes viktigare att det blir samma färg på ärmarna och sen ser jag hur mycket garn som är över efter ärmarna.

En ärm är klar och det blev riktigt häftigt! Jag ändrade något i mönstret, dock inte på det där komplicerade mönstret. Jag har börjat på nästa ärm nu. Garnet kommer att räcka till den ärmen, sen kommer det att vara ca 20 gram kvar.

Jag älskar garnet! Det är fullkomligt underbart att sticka med, det är helt otroligt. När man sen hittar det perfekta mönstret – ja då får garnet kosta massor. Det är så jag tänker.  Därför har jag beställt mer garn så jag kan slutföra tröjan:

Jag har beställt två till härvor: en i samma färg och en i grönt. Detta för att det är handfärgat och man vet inte om samma sorts härva i annat färgbad funkar. Ifall det inte funkar, så har jag en grön härva att sticka fortsättningen med. Det kommer bli jättebra hur det än blir.
Det kommer ta ett tag innan webbutiken får hem det, så jag får göra så mycket jag kan och vänta på resten!

Red 28/1: Detta garn har slutat tillverkas och går inte att få hem då. Vad fasen gör man då? Kan bli rätt svårt att hitta ett alternativt garn som går ihop med detta 45% ull, 45% mohair och 10% silkes-garn. Inget av de andra garnerna som Fleece Artist har verkar stämma med denna kvalitet. Jag ska leta vidare. Nån som har ett bra tips??

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg