Längtat efter sockar

Jag satt och filosoferade häromkvällen. Kom på att någonting saknas mig! Jag har de där projekten som e halvsvåra och man måste hänga med varje varv (som är hemligt för tillfället). Och jag har ett projekt jag håller på att utforma och hitta rätt mönster till. De är jätteroliga utmaningar!
Men jag kände – jag behöver någonting väldigt enkelt och litet samtidigt. Jag visste vad – jag längtade efter att sticka sockar, hur kan det bli så tro?
Inte något mönster av något slag, nej, bara så enkelt som möjligt som kontrast mot det andra. 1 rät, 1 avig. Så jag tog fram sockgarnet jag köpte för ett bra tag sen och satte igång. Vilken befrielse! Bara att göra, inte räkna och hålla på. Livet kändes så komplett, ja, vad är livet utan en sock-stickning. Något att ta med på bussen på morgonen.

Jag gör båda på en gång, för detta garn ska räcka till två sockar. Känns bäst att göra bägge samtidigt då, så man kan ha koll på hur mycket garn som använts. Så tycker jag!

I helgen var jag och en kompis iväg och besökte gemensamma kompisar i Örebro. Bilden är från svampen i Örebro. Tycker att det blev en bra bild som var värd att visa upp!
Klickar man på den så blir det en stor bild.

Imorgon börjar praktiken, spännande! Det blir tidiga mornar framöver, för det tar ett tag att åka dit med buss också. Men vad gör det, när man har underbara stickningar i väskan.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

4 svar på ”Längtat efter sockar”

  1. Grattis till praktiken om jag inte skrivit det tidigare… Har inte så bra koll just nu känner jag :-/ Mycket som snurrar i huvudet och tänker att jag nog måste hitta en dag i höst när jag kan komma och hälsa på. Vill ju se nya lägenheten och handarbeta med dig 🙂

  2. Ja jag återkommer alltid till sockar jag med,tycker det är rena avslappningen o himmelens roligt,vet inte varför jag heller men det är bara så !fniss..Skönt att höra det finns fler som jag !=)

  3. Roligt för dig med praktiken 🙂 Lycka till med den! Vilken fräck bild på "svampen" underifrån (för det är väl underifrån?) Praktiskt att sticka på båda sockorna, som du gör, samtidigt. Då blir de också likadant stickade ; löst,hårt eller mitt imellan, vilket man nu gör 🙂 Ha det gott!

  4. Precis samma garn och färg som jag stickar i just nu! Men jag gör en sjal istället, inte så bra eftersom sjalens mönster inte kommer riktigt till sin rätt pga garnets intensiva färger. Men vill ju inte repa upp när jag kommit så långt..

Kommentarer är stängda.