Smått och gott

Små projekt som tar slut fort är kul när man har lite tid! Jag åkte från praktiken häromdan och tänkte vad himla mysigt det vore med stora tjocka gosvantar med två härliga garner ihop.
Så blev det: jag använde ett lila tjockt ullgarn och ett härligt bomullsgarn i vitt/lila/grönt.


En härligt färgglad mohair mössa som jag knåpat ihop när man åkt från och till praktiken. Jag har ju en halvtimme sitt-tid på en lagom skumpande spårvagn. Perfekt för små projekt.
Jag stickade själva stycket som jag sydde ihop sen och virkade en avslutande kant. Det är visserligen lite av en vårmössa, när det inte är helt jättekallt, men ändå. Den ska få bo i butiken Miss Brown i Linköping så småningom – tills någon tycker om den och tar med den hem.

Passar de med mindre huvuden (alternativt barn) för jag tänkte – vem vill ha en färgglad mössa? Det måste vara tjejer eller barn. Alltså borde jag göra den mindre än mitt huvud (som är enormt haha).Jag har börjat på en till mössa i samma garn som ovan men i dubbelt garn. Det blir lite tjockare mössa och himla fin i färgerna på detta vis också! Så färgglatt som möjligt, det är så det ska va.

Den är bara påbörjad och jag använder denna gång virknålen! Jag kanske inte kan virka små figurer och såna komplicerade saker (som jag kan med stickning), men jag kan i alla fall virka runt så det blir ungefär i närheten av en mössa.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

3 svar på ”Smått och gott”

  1. Vilka jättehärliga färger på mössan! Finfint. Jag har också enormt huvud! Skönt att veta att man inte e ensam 😉

Kommentarer är stängda.