Alpackfilten är färdig!

Igårkväll fäste jag de sista trådarna. Barnfilten är nu färdig.
Så får jag presentera
den härligt randiga alpackafilten!

Mått: ca 110*85 cm.
Garn: Drops Alpacka. Nr. 2925 orange mix, nr. 0501 ljusgrå, nr. 0517 mellangrå.
Stickor: nr 4.

Känns så bra att vara färdig med filten! Jag är nöjd med min insats. Den blev så fin, gullig! Och det syns att den är handgjord (tycker i alla fall jag), det är bra . Jag tänker skriva upp en beskrivning. Dels för att dela med mig, dels för att dokumentera hela projektet.

Mönster/beskrivning:

  • Lägg upp 198 maskor muddstickning (1 r, 1 a) som minskas varje varv i 16 varv i båda hörnen.
  • Ett varv slätstickning i orange.
  • Byt färg och sticka slätstickning i 100 cm. Varje färg stickas i 15 varv.
  • När man ska börja med mudden på slutet stickar man 1 varv orange slätsticning och sen börjar på mudden: ökning varje varv och båda hörnen i 16 v, avmaskning på sista.
  • I kanterna tar man upp 255 maskor och stickar slät på upptagningsvarvet.
  • Sedan mudd: plocka upp 16 m från hörnet. Sticka ihop första maskan från hörnet med första maskan på stickan (slät = rät på rätsida, avig på avigsida), öka 1 m, sticka varvet. På slutet av varvet ökar man en maska mellan näst sista och sista maskan. Sticka sedan sista maskan ihop med den i hörnet. Vänd. Sticka ihop nästa par från hörn, öka 1 m, sticka varvet fram till sista maskan och upprepa i 16 varv.

Nu hoppas jag att M som har beställt denna är lika nöjd som jag, och skickar med en hälsning: Sweet dreams (till lilla flickan)! Ja, vi lär ju ses någon dag såklart.
Jag ska genast (ikväll) sätta igång med nästa, mindre, filt i blått och grått.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”Alpackfilten är färdig!”

  1. OM jag är nöjd!! Jag är överlycklig, den ser såå fin ut! Ser verkligen fram emot att få köpa den! Det är bara att du hör av dig när du är i stan och har tid så får vi ses. Tusen tack för din insats och lycka till med Lillemans filt! Vi hörs och ses! Varma hälsningar Malin

Kommentarer är stängda.