Hearten cardigan

Mönster: Hearten cardigan av Kim Hargreaves

Garn: alpacka, Sterk från Du Store Alpacka

Knappar: kokosknappar vita

Modifieringar/anpassningar: många!

Tidsram: december 2021 – juni 2022

Hearten cardigan stickad av DesignKatrina.se. Sidan.

Jag vet inte när det sist tog ett halvår att sticka en kofta, men enträgen vinner och här har jag nu äntligen en färdigstickad kofta!

Hearten kofta stickad av DesignKatrina.se. Ryggen.

Jag har gjort många förändringar i mönstret så det passar mig bättre:

Mudden: lite ”extra” mudd som jag valde bort.

Ökningar efter mudd: satte ökningarna enbart vid flätorna!

Längd: gjorde koftan hellång kropp o ärmar. I mönstret börjar koftan på mitten där med att öka maskor! Nu fick jag räkna baklänges, sticka efter diagrammet dubbelt upp fast med minskning först. Ärmarna är 3/4 längd i mönstret.

Kant: eftersom detta var en långsam o krånglig stickning så stickade jag in mudden direkt under tiden jag stickade så jag slapp ännu ett moment sen. Kalla det smart eller lathet, det blev ju fint.

Halsringningen: det kan vara så att jag har snöat in på v-ringningar och att det råkade bli så istället för den runda som finns i mönstret.

Ärmar: jag valde bort flätor på ärmarna då det är tillräckligt med flätor ändå.

Hearten cardigan av DesignKatrina.se. framsida.

Jag stickade denna kofta stycke för stycke som enligt mönstret, vilket jag aldrig gör annars. Varför? Jo, för att det var tillräckligt krångligt att sticka ett stycke. En sak i taget! Fastän jag fortfarande ogillar att sy ihop sidorna. Och att ärmkullen alltid blir konstig form (= mer anpassning vid isättning av ärm). Detta var en kofta som bara var tvungen att bli till, så fort jag såg mönstret var det kört! Beställde hem mönsterboken från England tillockmed!

Så var är hösten när man behöver den? Min alpackakofta behöver lite användning nu! För att jag älskar den!

Relaterat inlägg