Sommarplagg

En bolero till barnet har blivit till. Utifrån behov återigen, vad jag tycker är en brist i klädhandeln = då kan vi fixa det själv. Här är tanken just solskydd för axlar, rygg. Boleron behöver inte vara särskilt lång i detta fall, så jag maskade av så fort jag kunde i princip!

Mönster: Basic Raglan Sweater från boken The Knitter’s Handy Book of Top-Down Sweaters  av Ann Budd.

Garn, dubbelt:
1 – Tynn Line från Sandnes Garn
2 – Roma från Løve Garn (glittergarn)

Glitterbolero

Den boken ska jag använda mer! Det man gör är att man väljer antal maskor man ska använda utifrån i diagram på mönstrets sidor, beroende på viljen stickfastheten man har och vilken storlek man ska sticka. Boken tar upp alla möjliga sorters tröjor/koftor (alternativ för båda finns), exempelvis sadelärm, raglan, ok, ”isatt ärm”. Det är som recept man kan ställa in antal portioner för. Oändliga möjligheter! Det gäller dock att läsa på hur man gör först så att man gör rätt från början.

Relaterat inlägg