Adventsfint

Jag fick en galen idé i Oktober (2020). Vi hittade julfina kuddfodral på en affär och köpte hem några, tänkte att nu ska vi fixa kuddfodral på jultema! Jag förstår att många nu tänker, vad är det som är galet med det? Jo, vi har väldigt många kuddar så det är tidskrävande att få till så många kuddfodral. Vi har köpt ett gäng, och därtill sytt 24 st fodral.

Hemsydda kuddfodral

Jag hittade tyger på nätet, på rea. Dels sammetstyger i rött och två grå nyanser. Sen två mönstrade tyger i rött och grått. Vissa tyger fanns hemma.

De kuddfodral jag sytt har mest varit de som har en udda strl, typ de små, hjärtekuddarna, mm. De allra största behövde ju helt klart sammetstyg! Detta har jag suttit och sytt på då och då under November. Resten av kuddarna har vi köpe-kuddfodral i rött och grått till och syns inte på bild.

Jag har sytt örngott-modell på fodralen (förutom hjärtekuddarna). Alltså med en ”flärp” in som stängning. Enklast möjliga sätt! Kul att jag hann till första advent.

Hemsydd spetsgardin

Har också sytt en röd spetsgardin. Gick förbi tyget nångång och jag tyckte att det var fint.

Vi är trångbodda, så ja ja.. det är en hurts bakom gardinen. Och det är lite instrument o gosedjur i soffan och projektpåsar lite överallt. Det hör till.

Nu är vi redo för advent!

Relaterat inlägg