Min pågående koftstickning

Mönster: Tröja med Luva (fast som kofta) från boken Sticka till dig själv av Stina Tiselius.

Garn: Onion – Alpaca +merino +nettles (i mörk grön) och Sandnes – Alpakka (i mörk petrol).

Igår provade jag min pågående kofta för första gången och detta blir superbra! Passar hur bra som helst och det kommer bli snyggt med I- cord kant + dragkedja. Det är nu det är dags att mäta hur lång dragkedja som behövs, det måste jag göra. Det som är kvar är ärmar och luva. 

Å vad jag tror på denna kofta, den kommer bli väldigt välanvänd. En av grundstenarna i stickat är just materialet – att man tänker på om man kommer att använda det och vad man behöver. Jag gillar att ha olika tjocka tröjor och koftor, beroende på vädret. Just denna kofta är en av de allra mjukaste jag har och kommer att passa från höst till vår, tror jag! Är så glad att jag blandade ihop just dessa garner och tog mig den tiden att faktiskt hitta rätt känsla och nyans tillsammans. Så värt det. 

Det är också väldigt svårt att fånga färgen i koftan, den är mörkgrön men i vissa ljus ganska klar petrol. Väldigt spännande i det avseendet, när jag blandat garner med lite olika nyanser men som tillsammans skapar en ”ny nyans” av grönt – som skiftar lite beroende på ljuset. Märker ni hur upprymd jag är? Det blir så bra, så bra! Dags att lägga upp för ärmar.

Jämför färgen på dessa bilder!

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg