När man behöver det /Skapa till barn

Sånt som är skapat av behov dyker alltid upp utan särskilt mycket förvarning. Det har blivit lite sånt den sista tiden (månaden), till barn.

Först upptäckte jag att de flesta varma vintermössor i barnstorlek var för små igen och så kan man ju inte ha det! Och de flesta köpemössorna åker bara av huvudet Så jag stickade ihop en varm mössa som sitter kvar på huvudet. (Inget mönster, skrev inte upp något särskilt heller.) Använde dubbelt garn, ullblandningar från stashen. Det var ull-silke-mohair i det melerade och ull-alpacka i det lila. Det gick fort och blev lagomt till den kalla perioden!

Sen när en kompis såg bilden på mössan frågade hon om jag kunde sticka en, för inga köpemössor passade särskilt bra. Bäbisen har större huvud och det är ju så, jag tycker också att det är svårt att hitta köpemössor till barn. Så då gjorde jag en lite mindre mössa, men i övrigt likadan som den första. Och sen stickade jag en till i andra garner från stashen! Lite mer neutral och också ullblandningar.

Så plötsligt behöves tunna vanliga byxor i tjejiga färger (inget annat funkar) men det finns bara leggings eller tjocka byxor i handeln. Så då får symaskinen åka fram istället! Jag hittade ett mönster i Ottobre Design, vår 1/2015: nr 26, Hop and Jump (sweatshirtbyxa). Fast jag gjorde den enklare, bl.a. skippade jag fickorna och gjorde en smalare mudd längst upp.

Jag har sytt tre par byxor i tunn jersey, tygerna är från olika ställen. Det rosa/cerisa med enhörningar var en liten reabit, det lila med tigrar +lila mudden var allt från Ohlssons tyger. (70% rea är bra när man behöver tyg, men man brukar råka få med lite extra hem).

Regnbågsbyxorna, ja, vi kollade runt efter regnbågstyger och hittade det hos Vintage in my Heart. Mudden hade jag hemma.

Jag sydde också en mantel/ piratlapp/ plagg till gosedjuret (som också skulle ha något). Och ett par rosa muddbyxor till ett annat gosedjur.

Jag satt med alla tygrester o tänkte att det här kan nog bli något om man kombinerar ihop tygerna. Det blev en snurrkjol med mudd i midjan och spets längst ner! Den blev jättefin. Jag klippe ut bitarna (rundad i botten o toppen) utan mönster och sydde ihop dem. Det är ett bra tips om man vill bli av med tygrester. Kan tänka mig att det blir snyggt med två tyger eller mindre färger också. En kul idé!

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”När man behöver det /Skapa till barn”

Kommentarer är stängda.