Mamelucker

Garn: mörkgrå alpacka från stash


Provade dem när jag hade stickat ett av benen.

Så var de klara, mameluckerna. Vem hade trott för 10 år sen att jag skulle sticka mig mamelucker? Ovanligt plagg, men plötsligt stickar alla mamelucker. Jag är sen på, men jag hittar å andra sidan alltid min egen väg.

Idag insåg jag att det var 3 – 4 v sen jag skrev ett inlägg sist. Det kändes också som en evighet innan mameluckerna blev klara. Det tog ungefär en månad, vilket ändå är som förväntat (bara lite drygt). Smala stickor och smalt garn, det tar ju lite tid.

Sticka mudd eller slätstickning en länge stund kan va rätt så långtråkigt, innan man kommer fram till delar där saker händer! Som att forma rumpan med korta varv, ex, det var kul! Dessutom ville jag ha lite längre ben. En sak jag tar med mig från den här stickningen är: ska man komma över rumpan måste man sticka en elastisk kant! Jag fick klippa upp uppläggningsvarvet och sticka en elastisk avmaskning istället. Lite/mycket extra jobb, men fullkomligt nödvändigt.

Regnbågsfilten

Nu kan jag fokusera på lite annat. Först och främst sticka klart någonting mer innan jag ”får” lägga upp nåt nytt. Idéer för mönster som vill ut. Och såklart regnbågsfilten! Jag har hunnit med ett mer färgbyte än på bilden. Det är kul när filten växer och man ser färgerna ihop!

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Mamelucker”

  1. Mameluckerna blev jättefina! Dom kommer att värma skönt när det är kallt ute:) En detalj jag verkligen gillar är resåren i sidan som gör att passformen blir perfekt.

Kommentarer är stängda.