Glittertind tröja

Nu är jag helt klar med Glittertind tröjan som jag stickat i strl 2-3 år. Mönstret är gratis och väldigt välskrivet. Så jag kunde absolut kunnat betala för mönstret!

Jag var jättesugen att lägga upp en till tröja på en gång för det här var så himla roligt! Men det får bli senare, och då kanske testa att sticka en steek (det har jag aldrig gjort.)

Jag brukar alltid förändra mönster för att jag ska kunna sticka på det sätt som jag föredrar. Men det har jag inte behövt med detta mönster, det var ett nöje att följa mönstret. Det enda lilla som jag ändrat är att jag har hoppat över den sista minskningen vid halsen. Jag fick inte tröjan över huvudet på mitt barn så jag fick repa upp och göra lite större. En petitess i sammanhanget.

Nu till garnet. Jag fullkomligt älskar alpacka, det är mitt favoritmaterial. Visst, det kan bli tungt i en hel tröja, osv, men det funkade jättebra i en barntröja! Det är så mjukt o härligt. Det kan också va halkigt och det passar min stickstil perfekt. Jag gillar garn som glider lätt.

Jag har bara använt garn som jag hade hemma och färgerna är beroende av vad jag hade hemma!

Det gröna är ett alpacka-garn som känns lyxigt. Jag hade 250 gram av detta och det gick åt 125 gram. Garnet heter ”Royal Alpakka” av Dalegarn.no.

Det vita är Alpakka av Sandnes Garn. Det köpte jag för att prova nångång och det var jättemysigt. Hade 50g och det räckte.

Det mörkgrå är Alpaca från Drops. Jag behövde 100 gram så då hittade jag detta mörkgrå. Jag hade ett jättefint lila men bara 50g. Det blev jättefint med mörkgrått också!

Så nu har jag stickat upp ännu lite mer garn från mina garnlådor. Det känns bra att det blev nåt så fint av fina garner! Jag har fått mersmak på det här med flerfärgsstickning. Det kommer bli mer flerfärgsstickning framöver! Jag är jättenöjd med tröjan och framförallt ville mitt lilla barn ha tröjan på en gång och ville inte ta den av sig! Det är ett bra tecken!
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”Glittertind tröja”

  1. Så fin den blev! och alpacka är ju perfekt när man stickar för barn, eftersom det blir mjukt och skönt att ha på sig:)

  2. Tack – visst är det perfekt till barnplagh! Det gäller bara att komma ihåg att inte tvätta i maskinen. 🙂

Kommentarer är stängda.