Vantar gånger tre

Små fingervantar

Jag hade lovat att sticka fingervantar till lillan av det mjuka alpackagarnet från Jägarbo i Simonstorp, som jag stickat mössa av.
Det var ett tag sen jag gjorde det, började direkt efter mössan, men har inte hunnit fästa trådar förrän den här helgen.
Jag har stickat på frihand, inget mönster. Kom inte ihåg hur många maskor, testade bara på lillans hand då och då. För att det ska bli roligare att använda så stickade jag små glittrande hjärtan som jag satte fast på vantarna. Det var ett polyestergarn (inte reflex tyvärr, hade inget hemma).


Pioneer Gloves av Kelly McClure

Jag fastnade för konstruktionen i det här mönstret, så enkelt men ändå snyggt. Jag har inte heller stickat den här sortens tumkil (ergonomisk tumme) förut, jag ville jag testa tumkilen. Jag gillar den väldigt mycket!

Här har jag använt upp det sista av alpackagarnet från Jägarbo, i Simonstorp. Men mitt garn var tjockare än mönstrets och jag ville sticka en enligt mönster fullt ut först.

I samma veva så frågade en gammal vän om jag kunde sticka halva vantar att jobba i och det passade ju bra. Så jag tog ett garn som legat i en garnlåda här hemma en hel del år, ett blått Fabel. De blev väldigt fina!

När det var dags för de svarta så tog jag 10 m mindre. Det svarta alpackagarnet räckte inte till hela, så därför tog jag ett långhårigt alpackagarn till toppen på vantarna, Alpakka Iris från Rauma. Varmt må jag säga! Tänker att det kan vara bra för att skapa dubbla vantar under vintern.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Vantar gånger tre”

  1. Så skönt de kommer att värma händerna när kylan kommer:)

    Tummarnas utformning är alltid intressant. Det finns så många sätt att göra dom på, och det är alltid intressant att läsa recensioner om olika utformningar på:)

Kommentarer är stängda.