Januari projekt

Idag tänkte jag berätta om två stickningar som jag pysslar med.

Jag stickar o stickar på min Wiolakofta. Det är ett väldigt roligt projekt! Det har hänt under arbetets gång att jag bytt färger på vissa små områden eller tagit bort vissa saker.
Nu får jag tänka om lite till, efter det orange/vita området. Färgerna jag valt ihop funkar inte så bra, så jag får kolla lite andra färger istället. Det är inte så väldigt mycket kvar nu, så det känns spännande! Det kommer förstås bli ett väldigt stort trådfästarparty mot slutet, men en sak i taget. 
När jag såg en bild på koftan för första gången tänkte jag dels att ”den är så Jag” och dels ”kan jag verkligen sticka den där?” Men ibland får man slänga sig ut och chansa, tro på sig själv. Det gick ändå bra med tre färger samtidigt.

Min andra stickning: Blossom Dance Scarf
Jag har suttit o letat ett lämpligt sjal/scarf mönster till mitt grön/beige mohairgarn. När jag såg en vacker scarf/halsduk och att de söker teststickare så hakade jag faktiskt på! Så nu stickar jag lite plötsligt på en scarf. Det blir ett fint mönster på den som jag gillar väldigt mycket, det kräver 4 v repetitioner för att få till. Jag hoppas på att kunna få till 1/3 som man ska få till på teststickningen.
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

3 svar på ”Januari projekt”

  1. Spännande!

    Det är det som gör det spännande när man modifierar/byter färger – att få ihop allt så att det passar. Ibland behöver man tänka om allteftersom, men det är ju det som gör det så himla kul med egna förändringar!:) Ser fram emot att se hur din Wiolakofta blir när du blir klar med den!

    Jag har ingen aning om vad du syftar på när du skriver 1/3, men jag antar att du med 4 varv menar en mönsterrepetition:) Hur som helst ser den ut att bli jättefin!

  2. Jag skrev nog otydligt, ska försöka hinna med 1/3 av hela halsduken/scarfen under teststickningen. Och det är 4 v mönsterrepetition. 🙂

Kommentarer är stängda.