Tips: Tidning för erfarna stickare

Jag älskar att hitta inspiration från stick-och virk tidningar, böcker, internet, osv. Följer man denna blogg vet man det. Nu har jag hittat ännu en tidning som var jättebra! Dock verkar det vara lite olika inriktningar på alla nummer, och just denna nr 16 vänder sig då till erfarna stickare. 

Klicka på länken för att komma till Pressbyråns information om tidningen. Det funkade inte med deras länkning, för då fick man in det nya numret som inte alls handlade om samma sak.

Det är alltså en guide för stickare att utveckla sin stick-teknik och jag måste säga – det finns väldigt mycket information i den tidningen! Väldigt många artiklar i flertalet tekniker som känns väldigt användbara när man vill forma sina egna plagg, osv. Man bör väl kunna läsa engelska, det är det enda jag ska säga, men jag upplever inte att det är svår engelska. (Jag brukar visserligen läsa mest på engelska, både böcker och tidningar.)

Korta varv från tidningen Pro Guide to Knitting

Det är som en uppslagsbok som man kan ta fram när man vill. Det jag fastnade för är beskrivningen hur man stickar s.k. ’korta varv’ som man kan använda för att forma sin stickning. Det fanns då även mönster på olika saker i tidningen, där man prova dessa tekniker som tas upp. Jag gillade de supersöta strumporna som man stickar från tån och uppåt. Hälen stickas med såna korta varv och det funkade hur bra som helst!

Söta strumpor från tidningen Pro Guide to Knitting

Jag använder ett annat garn som jag har hemma, Crazy Zauberball. På stickprovet fick jag till 40 varv på 10 cm istället för 48 varv på 10 cm. Jag följer mönstret, men är noggrann med att se till att det blir rätt längd på foten med det ’nya’ måttet jag har på mitt garn. Så istället för att börja på hälen när det var 6,5 cm kvar av foten (i strl L) så räknade jag ut att jag skulle börja med hälen när jag hade 8 cm kvar av foten.

Mina strumpor – häl med tekniken korta varv.

Det blir jättefint, spännande att se det färdiga resultatet sen. Kan bli favorit-sockarna. Jag kommer definitivt försöka använda korta varv på häl nästa gång jag stickar sockar också.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg