Besök på Östergötlands Ullspinneri

Häromdan besökte vi Östergötlands Ullspinneri. Strax över timmen tog bilfärden och vi var 5 personer i bilen. När vi kom var det ingen i sikte, vi var först på plats. Sen kom en stadig ström av folk efter nån halvtimme- timme sisådär. 
Medan den minsta av oss, med sällskap, gick runt i Sagostigen så blev det att titta på utställningen Brodera på stickat. Tänk bara vilken tid att sticka upp alla dessa lappar och sen då brodera på det! Där kan man prata ordentligt hantverk. Jag tog lite bilder för inspiration och inspiration fick man i mångfald! Vad mycket det fanns! En del var lager på lager som jag tyckte såg fint ut, mest broderade mönster i olika konstellationer. Så kul att se, dock är jag inte ett dugg bra på att brodera, men ideerna går ju att implementera i andra former så att säga!
Jag ville dit för att se den fantastiska dubbelstickade hästfilten som @saraarman har stickat! Villen stor filt, vilket jobb! Jag brinner för dubbelstickat och tycker det är så kul att tekniken blir allt vanligare. Det har tillockmed dykt upp i sticktidningar då och då. Förutom filten fanns där också lite annat dubbelstickat osv.
Min andra anledning till besöket var Visjö garn!  Jag har ett tag sökt efter andra garner att dubbelsticka i och se vad jag tycker om dem. Jag vill gärna prova Visjö garn, bl.a. hästfilten var stickad i det. Så jag har fått tips om att testa. Jag har också tänkt prova Järbo garns Gästrike 2 trådigt. Annars är sockgarner också bra att dubbelsticka med då de är förstärkta. Jag vill hitta det där garnet jag vill jobba med, enkelt uttryckt. Jag har provat en hel del redan. Tillslut så hittar jag rätt garn och kan sätta igång mina planer.
För att sammanfatta är Östergötlands Ullspinneri väl värt ett besök! Ta med picknick och sitt vid de bänkar o bord som står uppställda! Så gjorde vi.
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

3 svar på ”Besök på Östergötlands Ullspinneri”

  1. Oj, nu blev det spännande – så du letar efter ett speciellt garn som passar dina (än så länge) hemliga planer…

    När en sån kommentar kommer sist i ett inlägg så blir man ju såklart nyfiken på vad det kan vara. Men jag får väl hålla ögonen öppna för en kommande spännande fortsättning på den spänningshöjaren:)

  2. Vissa saker tar lång tid. När man letar efter rätt matrial så kan det ta tid! Nu har jag lite garn att prova dubbelsticka i iallafall!

  3. Visst är det så! Det finns en sådan mångfald av material och materialblandningar att det kan vara svårt att hitta precis det rätta för ett visst projekt. Och ibland "bara" ramlar man över något som får en att tänka i nya banor och se nya möjligheter.

    Det skall bli jättekul att läsa om det när allt har fallit på plats för ditt projekt och du påbörjar det.

    Dubbelsticka är kul, men för mig går det fortfarande väldigt långsamt. Men att se och läsa om andras projekt, och se bilder från det är en stor källa till inspiration:)

Kommentarer är stängda.