Fergussocks

Jag har stickat färdigt sockarna till min man, nämligen mönstret Fergussocks av Anna Friberg (@yarnestry).
Jag har stickat två par sockar med mönster av Anna förut och alla sitter som ett smäck! Även dessa sockar sitter perfekt. Jag har länge velat sticka det här mönstret, det är så fint med det falska flät- motivet. Jag har tänkt sticka ett par till mig med så småningom.
Garnet är ett sockgarn i färgen CitronLakris från indiefärgare Limmodesign. Jag visste att jag ville sticka sockor till mannen i detta nystan.
Jag visste också att med Annas mönster och Limmodesign garn så krävs stickor 1,75 för att få rätt stickfasthet. Så det är bara att gilla läget, det kan vara lite utmanande med så smala stickor. Jag gillar att sticka sockar parallellt, så jag stickar lite på den ena och sen den andra! 
Tillslut har man bara mudden längst upp kvar. Jag stickade upp hela nystanet med längre muddar efter behovet. Jag tror inte att de åker ner, men med lång mudd försäkrar att de håller sig uppe ännu mera.
De blev coola i det här två-färgade nystanet. De är sköna, enligt uppgift! Efter en stunds fotande ville nån annan också ha lite uppmärksamhet! Vilken tur att vi var klara. 
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Fergussocks”

  1. 1.75 mm stickor – det är himla smala stickor det! Men fint blev det:)

    Roligt att se hur kombinationen randigt garn + olika mönster på olika delar av sockorna ger olika visuella effekter på olika delar av sockorna:)

Kommentarer är stängda.