Sakta men säkert

När man stickar en tröja så får det ta tid, så är det ju. Under den tiden så kommer obönhörligen så många idéer o tankar o bullrar om i huvudet på mig. Jag vill göra det och det och vill testa det här! Jag kan inte direkt stänga av det kreativa flödet. Och det är ju bara bra! Även om man sitter o stickar på en kofta och tänker ”jippi, nu har jag stickat ett varv till!”  Men bara för att lägga ner den för att man behöver laga mat eller ta hand om familjen. Ja, innan barn hade jag rätt många handarbeten på gång samtigt. Nu brukar jag ha 1-3. Annars får man inget färdigt. 

Just nu har jag en kofta och en dubbelstickad mössa som jag varvar emellan. 

Fanakoften, vars garn (Tynn Alpakka) jag köpte under förra året någongång. Det bästa sättet att kolla om man passar i färgerna man stickar i är att hålla upp det mot ansiktet. Det har jag gjort o det känns som att det blir bra!

Jag dubbelstickar även en mössa i eget mönster. Garnet är Sterk från Du store Alpacka. Det går sakta framåt och det blir snyggt!

Men så händer det där igen, tankarna går. Sockar börjar krypa in i huvudet. Nu har jag verkligen mycket sockgarn hemma så jag kan välja o vraka. Jag  har närmare tre sockmönster som jag funderar på att sticka. Frågan är vilken det blir tillslut.

Mönster: Emmasockan
Garn: Mini Raggi (Järbo garn) i vit
Kommentar: Så vacker spetsstickning och en trevlig vår/sommarsocka.

Mönster: Fergus Socks
Garn: Merino Sock Sport (Manduzana)
Kommentar: Jag gillar det fina rutmönstret! Kommer bli jättefint med det valda garnet.

Mönster: Sockan Anna
Garn: diverse sockgarner
Kommentar: Ett perfekt restgarnsprojekt!

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”Sakta men säkert”

  1. Det där med hur andra planerar sina stick- och virkprojekt är alltid intressant.

    Skriver du inte upp dina idéer, så att du kan gå tillbaka till dom när du har mera tid, eller för att se om/hur de utvecklas?? Eller håller du dem bara i huvudet??

    Sockarna du väljer mellan har alla sina fördelar, men du kommer säkert att välja det mönster du föredrar mest när du får tid över för ytterligare ett projekt:)

  2. Det får frodas i huvudet först och skriver ner i ett senare skede när jag utvecklat idén. Många gånger blir det ju att kolla Ravelry och se om det finns mönster för det jag vill göra. Så där sparar jag mycket "tankar", i favoriter osv.

Kommentarer är stängda.