Floribunda sockan

Floribunda sockan är en snabb stickning, om inte annat för man blir lite smått besatt när man stickar mönstret – det är svårt att lägga ner stickningen!

MönsterFloribunda av Erika Guselius (a.k.a Dödergök)
Garn: Merino Sport Sock från Manduzana
Mönstret är väldigt väl beskrivet och man kommer in i det snabbt. Jag gillar den här typen av häl, det känns som det passar mig bra. Jag har inte provat så väldigt många hälar, jag är ingen som har en sock-stickning på gång hela tiden. Men det är helt klart lite trevligare häl än den ”vanliga” hälen som man stickat i många år.
Jag gjorde ett litet fel i första sockan, inget som märks om man inte jämför tillsammans med mönstret. Så då gjorde jag lika på nästa socka! Undersidan på mönstret övergår egentligen till ränder, men istället upprepade jag mönstret. Det går precis lika bra! Man ser tydligt i mönstret från vilket varv man kan upprepa, jag ska inte avslöja mer om mönstret i sig förstås. Det är värt att köpa!
Garnet gillar jag verkligen, det är ett av de härligaste sockgarnerna som jag stickat med. Jag kan tänka mig att det kan fungera bra att dubbelsticka med också, det ska testas! Det vore kul med fler färger i garnet, för att göra lite andra saker också. Det kanske kommer, vem vet!
När jag blev klar med sockarna fick jag lite känsla av saknad, är det redan klart? Jag har inte funderat på vad nästa projekt blir. Så fort kan det gå ibland! 

Alla foton är tagna av 
© Katrina Eriksson Lidén 
(Jag bjuder också på mina kritvita ben som inte bryr sig ett dugg om solens strålar!)
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg