En hampatröja i blåbärsskogen

Vilket härligt väder det är idag, vi har varit ute i skogen och plockat blåbär med hela familjen. Då har vi också passat på att fota min sommartopp som är färdigstickad, den var perfekt att ha på sig idag! Vi lyckades undvika blåbärsfläckar också. Dottern åt mest upp alla blåbär hon plockade, det hör ju till! Alla foton är tagna av min man Fredrik.
 

Hemp+Modal+Cotton sweater knitted by DesignKatrina.se

Min fina tröja är en sommartopp med hålmönster i ett garn som innehåller hampa, modal och bomull. Garnet kommer från Onion och heter just så: Hemp+Modal+Cotton. Jag gillar att sticka i naturmaterial och det här var jättehärligt, en riktig fröjd att sticka med! Det blir säkerligen fler gånger, också perfekt material att sticka i på varma sommardagar. Garnet och mönstret är inköpt på Stickeriet i Norrköping, som tyvärr har stängt igen. Men det finns många fler ställen att köpa detta garn.

Hemp+Modal+Cotton sweater knitted by DesignKatrina.se

Mönstret är också från Onion och var väldigt lätt att följa. Det var inga konstigheter. Man stickar fram- och bakstycke för sig (då kan man fästa trådar i sidorna sen). Det var förvisso mycket ”raksträcka”, så en till stickning samtidigt gör ingenting!

Hemp+Modal+Cotton sweater knitted by DesignKatrina.se

 Jag gjorde några små ändringar:
– Det fösta var att jag la upp 10 nya maskor istället för 9 när man skulle lägga upp m för ärmarna. Annars fick jag inte ihop det med hålmönstret.
– Det andra var att jag höjde upp urringningen några cm, det var inga konstigheter eftersom man hade en del att sticka på efter alla minskningar var gjorda.
– Det tredje var att jag inte maskade av i nacke eller framstycke, jag la maskorna på en tråd och lät vila. Tog upp dem sen när jag stickade mudden.
– Det fjärde var att jag sydde ihop axel-maskorna med hjälp av maskstygn, så syns ingen skarv.
– Det femte och sista var att jag plockade upp färre maskor runt halsen p.g.a. den högre urringningen.

Hemp+Modal+Cotton sweater knitted by DesignKatrina.se

Jag har stickat en sommartröja i min favoritfärg petrol, gissa om jag kommer ha den här mycket! Jag tycker den är alldeles lagom varm/kall att ha på sig och den är mysig! Det jag gillar med den här modellen på tröja är att det är en enkel nästan t-shirt känsla men samtidigt så fin.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”En hampatröja i blåbärsskogen”

  1. Dottern har helt rätt inställning – blåbär smakar underbart, direkt från busken:)

    Du passar jättebra i tröjan! Och visst har du rätt, när du påpekar att den är modell t-shirt, vilket gör att den högre urringningen fungerar jättebra, utan att det ser konstigt ut! Jättesnygg!

Kommentarer är stängda.