Täcke till dockan eller nallen

Nalle visar upp täcket

För ett tag se rotade jag i mina tyglådor efter lämpligt garn att sy vimplar av. Då hittade jag också det här röda tyget med prickar. Lillan kom genast o sa ”gocka” (docka) och tog tyget. Ja, det blev inga röda vimplar alltså! Anledningen till att hon tog tyget var att jag tidigare har sytt en dockblöja av samma tyg, fast en mindre stump tyg. Jag hade tydligen lite mera. Sen har hon lekt och bäddad dockor och annat av tyget och jag tänkte – varför inte sy ett litet täcke av den.

Så jag hittade lite foder som jag haft emellan, sydde kanterna och vek den till rätsidan. Sen har jag sytt en söm runt hela täcket. Det tog inte alls lång tid. Jag har inte varit supernoga, det behöver jag inte vara. Bara det går att leka med!

Nån dag ska jag lägga in alla saker jag har sytt i galleriet (mest barnkläder då). Där ligger jag verkligen efter!

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg