Jag har aldrig…

Visst, jag har stickat halsdukar, halstuber och andra saker för att värma halsen. Jag har virkat sjalar med halva mormorsrutor. Men det här är faktiskt en premiär:
Jag ska sticka min första sjal efter mönster!

Det kanske kommer att bli lite tema iår, att handarbeta fram saker som jag inte gjort förut. Vi får se… Det faktum att jag inte stickat en sjal förut trots att jag stickat så länge, hur kommer det sig? Kanske har jag inte varit intresserad av sjalar, kanske att det känts enklare att använda halsduk, kanske att det här med spetsstickning inte riktigt varit min grej. Jag vet inte, faktiskt. Det kan också vara så enkelt att jag alltid går min egen väg och sällan väljer att följa det som är ”inne” att handarbeta.
Men nu ska det i alla fall bli en sjal. Inget avancerat spetsmönster direkt, det går jag inte på. Men ett fint sjalmönster från Ölands Ullcentrum, där garnet till projektet kommer från!
Appropå garnet, visst ser det ljuvligt ut? Fantastiskt härliga färger. Man vill sätta igång på en gång så fort man sneglar på garnet, vilket jag har gjort i typ en månad. Det blev några småprojekt emellan och förstås göra klart några ufon. (Så duktigt!)
Garnet är ett tvåtrådigt ullgarn som heter Höst, från som sagt Ölands Ullcentrum.
Det här känns spännande!
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg