Att inte sticka en pippi

För ett tag sen gjorde jag ett försök att sticka en liten fågel som jag fick beskrivning och mönster på genom en sticktidning. Jag kunde för all del följa mönstret jättebra, men sen… åh det är verkligen inte min grej att sticka/virka figurer! Låt mig förklara, vi tittar på bilden först:

 Man ska då använda sig av brunt garn, växla till rött och sen brunt igen. I ”raka led”, dessutom. Hur fasen ska man få till det utan stora hål mellan färgerna som man får sy igen sen?

För övrigt så räckte inte det bruna garnet till allt heller. Här kan man tänka att jag ger upp. Och det är möjligt att det inte blir nån pippi.

Men jag ser det också som ett sätt att lära mig. Jag viker mig sällan för en utmaning.

För det ändamålet har jag köpt en bok som heter Colorwork Stitches. Det är som ett uppslagsverk över hur många designer som helst med flera färger. I början av boken står det beskrivet hur man då går till väga när man stickar områden med olika färger. Så nu kan jag plugga på lite på det, när jag har tid och tålamod förstås! Det måste ju generera väldigt många garn-tåtar att fästa, det är ju lite trist förstås… Vi får se om det blir nåt jag kan tänka mig att hålla på med.

Kan komma en recension på boken så småningom.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”Att inte sticka en pippi”

Kommentarer är stängda.