Sista-minuten vantar

Häromdan frågade jag en kompis vad hon önskar i födelsedagspresent. Fick svaret nya vantar. Ja hoppsan hejsan, snabba ryck! Hon fyllde nämligen år i måndags. Vad man gör då är att ta ett tjockt garn, för då går det fortare. Dessutom väljer man att göra tumvantar, som ju går fortare än fingervantar.

Hittade ett restgarn i ull hemma som heter Fashion Trend (gedifra), jag gjorde en uppifrån och ner tröja av garnet för nåt år sen. Garnet är melerat, i båda färgerna, och vantarna får naturligt lite olika nyans.

Stickfastheten blev 16 m och 28 v = 10 cm. Då passar det bra för damvantar att lägga upp 30 m för mudd och handen. Jag gjorde tumkil (se mönster i menyn) och då passade det att öka var 3:e varv. Totalt antal maskor på tummen, inklusive de upplockade m mot vanten: 12 m.

Jag stickade ett enkelt och fint mönster på vantarna för skojs skull. Det var nog allt, här kommer bild på vantarna!

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg