Fyra favoriter

För den som letar efter ett lämpligt tröjprojekt till vintern, har hittat helt rätt! Jag har hittat fyra mönster på tröjor och koftor som skulle vara helt underbara att göra. 

Tänk om man hade fyra ärmar och två hjärnor och därtill tid, så kanske man kunde hinna med att sticka flera på samma gång och bli klar dessutom! Nu får detta bli till ett tips till andra och ett kom-ihåg till mig själv: dessa tröjor är öronmärkta för att någon gång stickas.

Kofta från tidningen Designer Knitting, autumn 2013.

Från tidningen Designer Knitting

Vilken fantastisk färgskapelse! Tar säkert hur lång tid som helst men jäklar vad snygg den är! Bilden blev mattare än den i tidningen, som var mer ’levande’ och starka där. Undrar just hur många färger det är. Riktigt häftig kofta i vilket fall! 
De har gjort koftan i ett garn som heter Worsted Merino Superwash (wool). Ull alltså.

Kofta från Drops Design: Orion

Kofta i Drops Delight

Det här mönstret har jag sneglat på i något år utan att göra något åt saken.
Bilden har jag lånat från drops. Garnet som ska användas till den här underbara randiga koft-modellen är Drops Delight. Det är ju ett garn som är rätt härligt att jobba med och det blir ju inte tråkigt heller när det randar sig.
Jag har garn hemma som jag köpt in bara för den här tröjan. Så jag får nog sätta igång så småningom, fast efter tröjan jag håller på att sticka just nu.

Tröja från tidningen Interweave Knits, fall 3013.

Tröja från Interweave Knits

Den här är helt fantastiskt, jag har fastnat rejält för den här tröjan! Jag gillar de breda ränderna, färgkombinationen och hålmönstret. Väldigt lyckat. De använder ett garn som jag känner igen: Kauni effekt. Då förstår jag de breda ränderna. Man behövde inte många nystan heller, 1-2 st beroende på storlek. (1 nystan till minsta storleken.)

Tröja i Kauni från Interweave Knits

Väldigt vacker modell på tröja. Jag hoppas på en chans att sticka denna ’i framtiden’.

Tröja i hålmönster från tidningen Knitting Magazine, nr 121 (okt 2013)

Hålmönstrad tröja från Knitting Magazine

Den här tidningen kommer varje månad och det är alltid nån tröja där som man fastnar lite extra för. Denna gången är det lång spetströja som har ett vackert fall. Enkel modell men fin. Det är verkligen något att tänka på!
De har använt garnet Sirdar Softspun Chunky (53% nylon, 24% ull, 23% akryl). I det här fallet behöver man verkligen inte stirra sig blind att man behöver just det garnet, det finns nog många liknande garner i handeln idag. Har man ett garn i ungefär samma uppbyggnad och samma stickfasthet ( 14 m och19 v) så är det ju bara att tuta o köra!

För övrigt, vill du få tag i tidningarna är det bara att kika in på Pressbyrån eller Press-stop så finns de där. Antingen i butik med stort utbud eller hemsidorna.
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg