Ut med alla tankar!

Ännu en vecka har snart gått och just nu är mitt huvud sprängfyllt med idéer och projekt. Det är sånt som bara måste ut, längtar efter att skapas. Jag tror vissa av idéerna kommer bli hur bra som helst. Jag tänkte ta upp några av dem nu.  

Kan bli lite rörigt.


Babyfilt i Fabel lila-melerad.

Filten som jag har stickat på till min webshop är klar. 
Fast jag måste blocka den, det är nödvändigt. Det får jag fixa. Den blev i vilket fall jättesnygg och jag hoppas fler tycker det och nån vill köpa den så småningom. Den är varm o härlig! Jag känner ju att jag bör fylla på min webshop lite, så det kommer nog mera sen.

Filten gjorde jag i garnet Fabel (Drops) som jag hade liggandes hemma. Ska jag göra saker till ex. webshopen är det lika bra att jag använder garn jag har hemma i första hand. Jag använde dubbelt garn, och då garnet är melerat så fick jag passa in det så gott jag kunde. Det gick rätt bra.

Efter filten så fick jag kvar rester i det lila-melerade garnet, flera stycken på mellan 3 och 10 gram vardera skulle jag tro. Tänkte -vad gör jag av detta? Lägger jag undan det ligger det väl flera år till. Då kom jag på att jag har andra rester i Fabel (sen flera år) och rotade i lådan. Mycket riktigt: vitt, svart, grön-melerat samt några hela nystan. Det kan bli nåt!

Restgarnssockar av Fabel (Drops)

I banderollen på Fabel står ett sock-mönster på norska. Det kändes perfekt, fast jag ändrade lite på mönstret (som vanligt). Jag använder helst inte stickor nr. 2,5 som det stod i mönstret. Min gräns går vid stickor nr 3. Därför blev det så jag ändrade lite så det skulle passa bättre till stickor nr 3.

Jag tog det grön-melerade, lila-melerade, vita och svarta. Perfekt med ränder, så det satte jag igång med. Jag stickar lite i taget på båda strumpor – det är det bästa sättet när man inte skriver upp exakt hur man gör. Lite kommer jag ihåg:
Jag la upp 56 m. Minskade till 52 innan hälen. Hälen 6 cm, sen tog jag in som det står på banderollen. Foten 52 m. Anpassar längden till mina fötter. Ja ungefär så.

Nu är jag snart klar med strumpa 1 och till strumpa 2 ser jag att jag har använt upp en hel del av restgarnerna. Jag lite vitt, svart, grön-melerat kvar. Men jag har några hela nystan, ett i orange.melerat. Det kommer jag blanda in i andra strumpan.

Man tager vad man haver när man gör restgarns-sockar!

Andra tankar och idéer:

En ev. beställning
Väldigt intressant sak med en tvist.

Väska
Jag har en jättebra idé till väska jag bara måste genomföra. Här är lite material jag kommer använda. Jag har också beställt lite på Sykompaniet. De har nästan allt i tillbehörsväg! Gillar dem! Oh jag kan knappt vänta tills jag får alla saker, det kommer bli så bra!

På bilden: Blixtlås, polypropylenband, reflexband, spännen, min broderade logga, tyg med dalahästar.

Några saker man behöver till väsktillverkning.

(Kortärmad) tröja
Såg ett vackert rostfärgat garn när jag packade in garner i plastlådorna. Det är faktiskt Vinga från Järbo med en jättegammal banderoll. Jag bara måste göra nåt skoj av det! Jag har en idé till tröja som skulle passa garnet.

Naturgarn
Jag har gjort några mönster till Naturgarn och jag har lite idéer som jag går o suger på. Kan behövas lite mer bearbetning, men snart kan jag göra slag i saken.

Garn från Naturgarn.se
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg