Borde, Vilja och Göra

Jag tänkte visa lite vad jag har för mig just nu.
Nu när tröjan är klar, jag kan göra lite mindre saker som omväxling. 
Kolla in här till helgen så ska jag visa tröjan!
Det går även att tjuvkika i mitt galleri, där jag redan har publicerat bilder.
Det går även att kommentera i galleriet.

Den här stackars halsduken har legat till sig flera år.
Nu har jag tagit upp stickorna igen och jobbar på den. Det är egentligen inte mycket mer som händer än att den blir längre och längre. Men det blir lite roligare eftersom jag stickar i påfågels-mönster. Dags att göra färdigt den!

Garnet är ett fullkomligt underbart mohair-garn som lämpar sig utmärkt till mönstret. Helt rätta färger för en påfågelsmönster-halsduk, och helt rätta färger till mig. Kan bli vårens halsduk! Den kommer att bli ca 160 cm lång.

Väskan som jag började med i höstas någon gång, ja, den håller jag fortfarande på med.
Det här är del 3 av 3 stickade väsk-delar. Förstår ni inte formen på den här delen – så kommer ni att förstå det när den blir klar. 

Den blev lagd på hyllan eftersom jag pga bål/rygg-problem inte kan sitta och sy. Mer än halva väskan består ju av tyg. Då tänkte jag att jag inte behöver ha bråttom att göra klart den stickade delen. Bålen/ryggen blir långsamt bättre och jag kanske kan sitta och sy om nån månad, eller kanske rentav några veckor? Vem vet! Då är det ju kul om jag har de stickade delarna så klara som möjligt.

Det tar tid att sticka för att allt är flätat, jag tror det heter korgflätning. Det är samtidigt roligt, men man behöver något annat att göra vissa kvällar. Då är det bra att sticka på halsduken (längst upp i inlägget) emellanåt.

Vad jag borde hålla på med är min stora gröna filt,
men jag åberopar ryggproblem (tillfälligt) när det gäller den stickningen! Den är så stor och bökig att hålla på med så man motionerar nästan när man ska sticka den. Så mycket att flytta runt på. Jaja, jag ska.. sen…
Bilden t.v. visar garnet jag använder- mintgrönt på ett ungefär. 

Viljan: Jag har planerat att göra en ny uppdaterad väska till mig i flera år nu (jag gör bara väskor till alla andra), jag hoppas kunna göra det till våren/sommaren. Men man vet ju aldrig vad som händer, som vanligt. Rätt var det är så pockar en tröja på uppmärksamheten, eller nån intressant beställning. Sen blir idén bara bättre ju längre  man tänker på den. Bilden t.h. är från en väska jag gjorde för nästan ett år sedan.

Utöver detta finns ett dussin projekt i huvudet som bara väntar på sin tur, som vanligt. Men då är det ju som det ska va, och man kan känna sig totalt normal… med ett enormt skapar-behov.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg