Urkultsmössan och UppifrånONerKoftan.

Det var riktigt kallt kvällarna då Urkult-festivalen var.
Dumt nog hade jag inte någon mössa med mig. Jag tog med mig fleece-tröja men ingen mössa. Lite knasigt! 
Men
det jag hade med mig var min Uppifrån-o-Ner-Kofta-stickning! Det garnet (t.h.) är ju varmt ullgarn som är relativt grovt. Så jag bestämde mig för att göra en mössa under dan som jag kunde ha på samma kväll! Bara att sätta igång efter frukost.
 Resultatet blev en riktigt ”Urkult:ig” mössa!
Bilden är tagen senare,
det blev för mörka bilder på mössan från Urkult. 
Mössan tjänade sitt syfte och höll mig varm resten av den helgen. Härligt! Jag gillar den skarpt. Jag passar nog i de färgerna. Jag har massor med garn (700 gram från början) så det räcker både till en låååång kofta och mössa och något mer om jag vill!
Se nedan:

Min Uppifrån-o-Ner-Kofta
växer som bara den!
 

Just nu är den 71 cm och jag har kommit fram till att 83 cm är en ypperlig längd!
Själva tanken med koftan är att göra en riktigt lång och härlig myskofta! En sån som man kan ha som ”jacka” när det är halvkallt på hösten/våren och något att mysa i när det är riktigt kallt. Jag gillar långa tröjor, de är mina absoluta favoriter!

Jag har lagt ut knapparna 
för att se vilken som passar var. 

Jag köpte dessa knappar på Panduro i en förpackning med 12 stora i olika färger och ett gäng små i olika färger. Färgerna passar perfekt till min kofta, vilket flyt. Sådär ska jag ha knapparna. Den sista knappen blir härnäst, med det röda garnet.

Jag är snart färdigstickad! 

Bara rött, sen gult område kvar, efter det mudden i mörkrött. Så skönt! Jag har pysslat så länge med den, och haft den liggandes länge när jag gjort beställningar. Tanken kom förra hösten när jag såg alla dessa vackra färger och jag ville bara omge mig av alla underbara höstliga färger.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Urkultsmössan och UppifrånONerKoftan.”

  1. Den blir jättesnygg, din kofta. Jag stickar oxå på en Tant Koftas just nu, en turkos. Jag gillar det mönstret!!
    Kram sytanten

Kommentarer är stängda.