Linne i rester

Den senaste tiden har jag stickat mycket på sommarlinnet i bomullsrester. Ja, linnet ser lite crazy ut. Men använder man restgarner så får man ha desto mer fantasi! I detta linnet så har jag använt olika sorters bomullsgarn, rester. Det andas lite 70-tal i färgerna och det passar på mig.

Jag utgick från ett mönster i en sticktidning, men det enda jag behövde var antal m runt byst och på axlarna. Så inget annat är lika mönstret.
Mönstret går nerifrån och upp. Jag har stickat uppifrån och ner, för den enkla anledningen att jag inte visste hur långt garnet skulle räcka. Jag använde 2,5 nystan av det melerade till toppen, bryter av med lite ränder och efter ränderna har jag 2 nystan melerat garn (en per sida).

Under bysten ville jag minska maskor för att figurforma, men det såg klumpigt och fult ut hur än jag gjorde. Tillslut fick det bli att sticka ihop 3m med mittenmaskan överst. Det syns men hyfsat diskret.

Muddarna har antingen blivit I-cord (hals) eller *1 rm, 1 am*.Målet: ett vardagslinne som skyddar mot soleksem.
Garn: diverse restgarner i 100% bomull enligt nedan.
Melerat – Fresco från Wisdom yarns
Vit vid midjan – Julie från Falkgarn
Rostorage – Baby cotton från ICE
Klarorange – Soft cotton från Järbo garn
Vit i mudden längst ner: Nova från Järbo garn
Trevlig nationaldag imorgon!
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Linne i rester”

  1. Lite ovanligt med ränderna i avvikande färg i mitten, men helt ok som vardagslinne i värmen:)

    Bra användning av restgarner:)

Kommentarer är stängda.