Långsam stickning

Den flätstickade koftan

Det är något visst med flätstickning. Det är roligt varje varv, det händer saker hela tiden och det är njutbart! Det går förvisso lite långsammare, men det är vägen till en färdig kofta som är kul!

Hearten cardigan. Knitted by DesignKatrina.

Garnet jag jobbar med är Sterk, Du store alpakka. Det är ett absolut favoritgarn, hoppas bara att det inte blir för varmt på kontoret- det är ett alpackagarn.

Hearten cardigan. Stickad av DesignKatrina.

Mönstret heter Hearten cardigan, ett mönster som jag ändrat för att passa mig. Jag gör den längre i kroppen, den får längre ärmar och så måste jag justera halslinningen. Den är väldigt hög. Har också valt att sticka knappkanten direkt. Jag har valt att sticka var stycke för sig för en gångs skull, mest för att det är flätor och att jag behövde anpassa längden. Det är tillräckligt krångligt så ville inte ändra mera. Anpassning är grejen för att få till kläder man gillar och använder.

Annars då? (Sticklistan)

  • Börjat på en poncho i fluffigt syntetgarn till dottern. Det går sådär. Inte kul garn att sticka i även om det är ett tjockt garn.
  • Började på hittepå-sockor med snöflingor till dottern. Passformen blev helt fel så la undan den. Kommer att repas upp o göras om.
  • Borde fortsätta på sommartoppen i lin, Tegna. Men det blir himla stort. Kanske gör en kjol av den istället. Vi får se.
  • Har bytt ut en mudd i en köpekofta med en längre hemstickad. Tog ett tag att hitta rätt garn till det (nyans och tjocklek)! Tog bort den gamla mudden o sydde fast den nya med maskstygn.

Relaterat inlägg