Restgarnssockan Stina

Jag gillar när jag hittar ett mönster där man kan gå loss på restgarner i olika konstellationer. Speciellt när det inbegriper de där resterna på ca 5 gr som bara ligger o skräpar. Kan man få till någonting av dessa, ja, ingen blir gladare än jag!

Sockan Stina, designer Erika Guselius

När sockmönstret Stina av Erika Guselius publicerades häromdan så blev jag glad – nu kan jag jobba upp rester av handfärgade sockgarner! Totalt 370 meter garn gick åt för mig (enligt min projektsida) och jag använde dessa garner, uppifrån och ner:

  • Manduzana sock sport – färgen Weasley (mörkröd) ca 6 gr.
  • EmililyKnits Sock – färgen saffran 5,5 gr brun 18 gr.
  • Järbo garn, miniraggi – vit (vissa partier) 12 gr
  • Tankt Kofta Trekking – orange 6 gr –  vit 19 gr
  • Limmodesign Handfärgat Sockgarn – blå 25 gr.

Det röda, gula, vita miniraggi, orange och blå garnet tog slut, det är ju bra jobbat!

Sockan Stina, designer Erika Guselius

Ändringar: det handlar helt åt att få garnerna att räcka.

– Olika färger på mudd (röd), häl (brun o vit) och fot (blå och vit) istället för ett 50 gr nystan. Jag ville gärna använda det 25 gr blåa garnet, det är så vackert.
– Vid tån skapade jag lite extra motiv och ränder just för att jag behövde dryga ut det blå igen, av det lilla jag fick kvar av de andra resterna. 

Väldigt bra passform och sköna sockar blev resultatet av detta ”stash burning” projekt! Mönstret rekommenderas för alla dessa anledningar.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg