Banangarn och lyxiga restgarn

Två kragar har ganska plötsligt blivit till. 

 Den ena är stickad på lyxiga restgarner från sjalen jag stickat, SW merino worsted från handfärgaren Fidleydyeworks. Tänkte göra en mössa, men jag såg en krage. Så fick det bli, passar bra med en liten nätt krage i vår. Väldigt mjuk.

 Jag fick 3 härvor banangarn för ett tag sen som jag var sugen på att sticka med. Det är köpt på Korps. Garnet är inte slätt så jag kom fram till att det skulle bli enklare att sticka på stora stickor. Den andra saken jag kom fram till – gör något enkelt. Funderade på att sticka en figur/gosedjur men då hade inte garnet samarbetat bra. Så det fick bli en rätstickad trekants- halskrage. Sån där man kan slänga på sig lite i farten och det ser bra ut. Lite rå känsla.

Jag gillar naturligtvis den gröna färgen, den är som ljus smaragd. Den är härlig! Den är också mjuk och skön att ha på sig, jag har haft den på hela dagen.
Den gick verkligen supersnabbt att sticka, jag menar otroligt snabbt! Den blev klar på ett dygn (med en del åka-bil-tid förvisso).

 Det blev några snabba innebilder den här gången. Vissa dagar får man pausa när lilla älsklingen blir sjuk. Men det hör livet till.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”Banangarn och lyxiga restgarn”

  1. Halskragar är toppen! Den trekantiga var lite ovanlig till formen, men den sitter perfekt på dig!

    Och det är verkligen dina färger i restgarnshalskragen:)

Kommentarer är stängda.