Tribute to Woman sock

Jag hakade på en mysteriestickning den 1 mars, designer Lindas crafting/ Garnityr (som hennes shop heter). Det var en sock-stickning på temat ”Tribute to Woman”, därav namnet. En del varje dag fram till den internationella kvinnodagen. Varje del fick en speciell tillägnelse, ex. vänskapsband, superkvinnan, spindeln i nätet, mm. Man kunde dela med sig av fina berättelser av starka kvinnor, mm, som man har runt sig i FB-gruppen om man ville. Men jag har inte FB (och vill inte ha) och är rätt dålig på komma på vad man ska säga på temat så det fick va.
 

Mönster: är alltså Tribute to Woman sock av Linda Brolin.

Garn: Jag använde sockgarn från min stash (som antagligen skulle översättas garngömma?) Den lila och gröna var melerade garn Drops delight från typ förra århundradet. Nja, inte riktigt, men ni fattar. På det gröna garnet använde jag olika delar av garnet för att få till ljusa och mörka partier. Den lila hade jag lite rester kvar (ca två halva nystan) och hoppades att det skulle räcka, vilket det gjorde med nöd och näppe. Det vita sockgarnet är Lang från Jawoll, ett klassiskt sockgarn.

Stickor: 2,5 mm till slätstickning eller stickning med ett garn. 3,25 mm till partier med flerfärgsstickning.

Det var en väldigt rolig stickning, men lite svårt att hinna med en del per dag. Jag stickade skaftet kortare än vad mönstret angav (15 cm för min strl). Jag tyckte det skulle bli för mycket så jag slutade efter 3 mönsterrepetitioner istället. Jag brukar i princip aldrig haka på mysteriestickningar, men nu passade det med en mindre stickning som man kan ta med, så det blev så. Annars vill jag nog välja med omsorg hur jag vill att det jag stickar ser ut eller kommer att se ut. Men det var en kul utmaning för  designern i mig att inte veta hur det skulle bli!
Jag vill gärna sticka en hel socka/vante/osv i mönstret som är på hälens del, det ser ut som flätor men det är intagningar och omslag som skapar det mönstret. Väldigt vackert!

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”Tribute to Woman sock”

  1. Vilket bra tema för en mysteriestickning. Det lockar ju verkligen till att delta:)

    Och fina blev dom också! Snygga mönster som också passar bra ihop, liksom färgerna!

Kommentarer är stängda.