Vårgrönt

Jag har två saker att visa idag! En halsduk som blev en halstub och ett par halvvantar.


Det här var en teststickning som började precis när jag sökte ett lämpligt sjal/halsduksmönster till ett garn som jag fick i present någongång. La Perla från Svarta Fåret. Jag älskar färgen i garnet, det där grön/beige melerade är så fint och ränderna som kommer i min halsmojäng är precis lagom.

Mönstret är enkelt att följa, man ska ta orden att man ska sticka på stora stickor på allvar. Det finns en anledning till detta, man ska sticka ihop 3 m på ett sätt och få till 3 m av det, ”k3 out of 3″/ ”p3 out of 3”. Där krävs större stickor för att man inte ska jobba ihjäl sig för att få till det. Det finns en video som visar hur man gör på mönsterdesignerns hemsida. Där finns också mönstret gratis. 
Jag kan också tänka mig att ett helt slätt garn funkar ännu bättre än mitt mohairgarn. Det blev lite lurigt ibland med fluffigheten i mohairgarnet. Mönstret är superfint så det vore kul att testa i annat garn någongång.

Jag gjorde en halstub istället för en lång halsduk, jag har mer användning för en halstub. Och jag ville bli klar. Av en händelse hade jag fina gröna pärlemorknappar hemma. Så jag satte dit knapparna på ena kortsidan och andra kortsidan fick knapphål. Man kan knäppa lite som man vill: som axelvärmare eller halstub.

Halvvantar

Jag hittade ett härligt mjukt garn för ett tag sen, Pittura från Louisa Harding Yarn.
Det var ju grönt och det sa Köp Mig! Dessutom matchar det med halsmojängen här ovan och jag behöver halvvantar (jag som aldrig tappar bort stickat hittar nästan inga halvvantar). Jag ville att färgerna skulle synas istället för någon struktur så jag gjorde en väldigt enkel vante. Alltså inget mönster.

Jag har garn kvar och kollade lite på Ravelry vad andra har stickat i detta garn. Det jag hittade var väldigt många sjalar! Så jag kan ha det garnet i åtanke när jag vill sticka en sjal nästa gång. 
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Vårgrönt”

  1. Vilken kontrast när garnet randar åt ett håll, och mönstret åt ett annat:) Kanske syns det extra tydligt för att det är en cowl och inte en halsduk? Men det kommer att värma skönt oavsett:)

    Smart drag att lyfta fram färgen på garnet på halvvantarna. Det blir ofta finast så:)

Kommentarer är stängda.