Nytt mönster: Enkel Babymössa och Dubbelstickning

Glad Påsk till er alla!
Den här veckan har Falkgarn publicerat ett till mönster som jag har gjort. Det är ett busenkelt mönster på babymössa i två storlekar. En till lite mindre bäbisar och en till normalstora och större bäbisar. Jag ville göra ett mönster som var enkelt för alla att kunna sticka, även om man inte stickat så mycket. För den som är erfaren stickare är detta ett grundmönster som man kan förändra, från slätstickning till någonting annat.
Här valde jag att jobba med en neutral färg i Falkgarns Tanja metallic (man kan lika gärna använda Tanja). Det ger också lite glitter! Jag gillar neutrala färger till bäbisar, säkert gör fler detsamma! 

Jag har ingen bäbis i närheten, inte Falkgarn heller. Så det blev ingen bäbisbild, men jag tror man fattar hur sött det kan vara ändå!

Nu till något mer komplicerat, så att säga. För ett tag sen fick jag frågan om jag kunde sticka en figur som heter Monokuma. Jag tror det är ett spel  (jag kan ingenting om det), jag fick se en bild.
Så jag har skapat ett stickmotiv på Monokuma och stickat ett dubbelstickat prov på den! Jag är nöjd, men vill förändra några saker på motivet.

Så det här dubbelstickade provet är lite mer avancerat! I vanliga fall i dubbelstickning har man en framsida och en baksida som är som ett fotonegativ och bakvänt. (Om inte motivet är exakt lika på vänster o höger sida.) Jag har sett att man kan använda samma färg/garnnystan på båda sidor samtidigt, det gäller bara att göra rätt. Så jag provade att dubbelsticka två framsidor, det funkade. Därtill en tredje färg på ena ögat, som är en del med instarsiastickning. Den delen kan jag förbättra (kanterna), men det fick också. Det är dock ingen social stickning, den fick jag ta fram när jag enbart kunde koncentrera mig på det. Resultatet är: det funkade faktiskt! 

Det här motivet är ju copyright skyddat, så det här är bara privat och ska bli en present (som personen dock vet om).  Det kan inte bli något som publiceras.

Så nu blir det en fortsättning, det blir en dubbelstickad mössa. Garnet jag använder är smalt sockgarn som är slitstarkt och bra.
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”Nytt mönster: Enkel Babymössa och Dubbelstickning”

  1. Grattis till att fått ännu ett mönster publicerat!

    Så fint det dubbelstickade blev! Extra plus i kanten för att det blev så likt förebilden, och för att du lyckades få samma färg på båda sidorna + ett fint öga i en tredje färg! Skickligt!

Kommentarer är stängda.