Regnbågs-sittdyna

I våras  började jag virka den här tänkta filten och använde restgarner i merinoull samt några nya nystan Mira från Järbo garn. Det blev  fina regnbågsfärger! 
Mönster: Rainbowbabyafghan av Helen Free.

Mönstret är många sidor långt och finns på många språk, inklusive svenska. Alla steg är noga beskrivna och det gick bra att följa mönstret. Det gäller bara att veta vilken sida man håller på att läsa!


Efter ett tag så insåg jag att det blir ingen filt. Fick ont i händerna att virka på den så det tog lång tid. Därför tog jag beslutet att göra den som en sittdyna med tyg på baksidan. Ville inte att det skulle bli ett UFO (unfinished object). Jag la till en rosa kant runt hela dynan sen som avslutning.
Jag satte ett blommigt tyg på baksidan (dotterns val) och jag förstärkt insidan med extra vaddering. Jag har sytt fast tyget runt sidorna för hand. 
Skönt att äntligen få den färdig! Den är strax över 50×50 cm. Bra att ta som sittdyna på ex. picknick! Eller för den delen till gosedjursens picknick här hemma. Jag spår flera användningsområden för denna… grej!
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

2 svar på ”Regnbågs-sittdyna”

  1. Åhh, den blev jättefin! Och allt ”extraarbete” ger den ett utseende passande för en liten en:)

    Bäst är nog den sista bilden, som får den att bli den perfekta detaljen till gosedjurens picknick:)

Kommentarer är stängda.