Plötsligt kommer ekorrarna

När det börjar sig december börjar det bli lite svårt att visa handarbete och handgjort! Inte bara för att julen är på intågande utan för vi har ett decemberbarn. Sen jobbar jag lite på mönster, fortsättning följer för det!
Men nåt jag kan berätta om är barnkoftan! Så här är det: jag har ett nystan färgglatt opalgarn och sen har jag lite andra sockgarner i andra färger. Så min plan var att sticka kroppen upp till ärmhålen och ärmarna och se hur mycket garn som är kvar efter det och kanske göra nåt flerfärgsstickat i toppen.
Det visar sig att garnet inte räckte till ärmarna så jag fick tänka till. Så andra ärmen stickade jag längre svart mudd  (som kan vikas upp och ju mer lillan växer så kan man vika ner mudden) och flerfärgsstickning efter det. Jag kollade runt i mina stickböcker och hittade en fin ekorre som passar. Den finns i ”Sticka Svenska Mönster” av Maja Karlsson. Jag behövde fler maskor i det partiet förstås, men det är ju bara att öka och sen minska igen till det slätstickade partiet.
Det blev väldigt bra, så då stickade jag också mudd och ekorrar till första ärmen. Sen tog jag bort befintlig mudd och satte dit den nya med hjälp av maskstygn!
Nu har jag börjat på oket, det ska bli en rad med ekorrar igen. Sen kanske lite pandor, jag tar det lite som det kommer. Det kommer bli supersnyggt i alla fall! Har lite funderingar på att förlänga mudden längst ner på kroppen så att hon kommer kunna ha den längre. Men först gör jag klar oket så får jag se sen hur jag gör.
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Plötsligt kommer ekorrarna”

  1. Ekorrar kan ju aldrig bli fel:)

    Bra idéer om att förlänga livslängden på det du stickar till barn! Även om det går jämförelsevis fort att sticka barnplagg jämfört med plagg till vuxna vill man väl helst att det skall vara så länga som möjligt. Och det är ju på längden den största förändringen sker, vilket du uppmärksammar och planerar för:)

    Och det där med att blogga såhär när julen är i annalkande är ibland svårt. Jag tror att många kan relatera till det:)

Kommentarer är stängda.