Hej lilla elefant

När man bara behöver göra nåt litet projekt i kontrast till alla långtidsprojekt, då kan man exempelvis virka en minimal liten elefant.

Den här tog inte ens en dag att göra. Den mesta tiden lägger man på att sy ihop, kändes det som, men det kanske tog lika lång tid som virkandet.

Jag har utgått från ett gratis mönster på elefant. Struntade helt i vilket garn o virknål utan anpassade till vad jag har hemma. För det var naturligtvis tvunget vara en rosa elefant, förstår ni. Jag gjorde vissa ändringar, ex större öron, broderat i öronen lite och en uppåt snabel. Man får ju anpassa så det ser bra ut när man virkar den. 

Garn: rosa Soft Raggi (har ev. bytt namn till Bambu Raggi?) 
Virknål: 3mm

Pilligt projekt, men roligt. Liten framtung sak, blir väl så när kroppen ungefär lika stor som huvudet. Den var lite svårfotad.

http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Hej lilla elefant”

  1. Vilket "pyssligt" projekt av alla delar att döma! Öronen har drag av mössa när man tittar på bilderna från sidan, men på de andra bilderna ser man ju att det är en elefant med öron:)

    Lite kul att den får hjälp att stå rakt med hjälp av ett stödjande finger, och sedan genom att den helt sonika lutas mot ett glas. Det är uppenbarligen inte helt lätt att ge den "rätt" balans:)

Kommentarer är stängda.