Fanakofte

Det här är en kofta som jag fullständigt älskar och är glad för att jag fått klar. Jag är glad för att jag vågade ta andra färger än ”de vanliga” grön/blå som brukar bli mitt val vid koftstickning. Jag gillar rostfärger, så valet föll på den härligt rostiga orange färgen. Resten av färgvalet hjälpte Garntua till med, den vita som heter Kitt blev så bra till och petrol till stjärnorna blev perfekt.
Mönster: Fanakofte från Tema 50
Garn: Mini Alpakka från Sandnes garn.
Garn o mönster inköpta hos Garntua.Mönstret är på Norska och ibland fick man tänka till vad som menas men oftast gick det bra. Visst blev det nåt småfel som ingen tänker på. Som att prickarna inte skulle sitta rakt över varandra. Men vad gör det! Mönstret var också sådär kompakt och man fick själv ”fylla i” vissa detaljer. Som vilket sätt man ska öka och minska maskor, när det inte stod vilken teknik som ser bäst ut på detta garn o mönster.
Eftersom jag köpte hela häftet så finns många fina mönster som man kan dregla över.
Jag stickade med alpacka och det är alltid väldigt trevligt. Det gick åt så många nystan som mönstret angav, nu har jag två halva nystan i två färger kvar och den petrolblå gick det åt lite av (stjärnorna).
Det är andra gången jag klipper steek och det gick bra. Jag sydde förstärkning på symaskinen för säkerhets skull. Sen var det svårt att hitta band som passar, men tillslut så hittade jag ett fint blått allmogeband hos Cool Wool.
Knappar var än svårare att hitta. Tillslut så fann jag fina bruna träknappar hos Virknålar och tillbehör som jag beställde. De passade bra i färgen så det var värt allt letande!
I tidigare inlägg har jag skrivit om att jag inte fått helt rätt stickfasthet på kroppen. Det har inte skiljt så mycket, men ändå! När jag stickade ärmarna fick jag dock rätt stickfasthet. Jag tänker att det möjligen beror på att ärmarna är smalare. Jag vet inte riktigt, men det är rätt fascinerande. Stickning är ju en hel vetenskap, man lär sig ständigt. Efter blockning så blev det ändå rätt stickfasthet. Koftan blev supermjuk efter en tvätt.
En mjuk kofta i alpacka passar bra nu när det är vår och lite halvkallt och halvvarmt på samma  gång. 
Fotograf: min man Fredrik för bilder på mig. Jag på detaljbilder (band/knappar).
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Fanakofte”

  1. Så snygg den är!! och passformen är verkligen perfekt!

    Alpacka är ju jättemjukt och varmt och skönt att ha på sig. Det kan dock filta sig om man inte är försiktig…

    Men det är verkligen en kofta som inbjuder till att bäras ofta, med stolthet!

Kommentarer är stängda.