Gryffindor vantar

För nån vecka sen fick jag plötsligt en väldigt intressant idé, en sån där som biter sig fast och inte vill släppa. Jag kom på vad jag skulle göra med garnet Merino Sock Sport i färgen Weasley som jag beställde från Manduzana i november.
Tillsammans med det ena restgarnet jag har i Merino Sock Sport från Floribunda-sockarna, det gulaktiga, så känns det väldigt mycket som Gryffindors färger (ett av elevhusen på Hogwarts i Harry Potter). Det slog an en sträng och jag visste att jag vill sticka Gryffindor-inspirerade vantar.
Jag har kommit en bra bit på den första vanten. Mudden är dubbelvikt och mönstret på  flerfärgsstickningen har jag ritat. Det finns säkert många liknande mönster. Vanten sitter hur bra som helst så jag är glad att jag fått till det så bra. Jag gillar tumkil så det blev tumkil på vantarna.
Det här är en liten ”bubblare” i min handarbetslista. En fin julstickning som antagligen blir favoritvantarna. Varma o mysiga vantar är aldrig fel, dessutom slitstarka i sockgarnet. Jag har stickat nya vantar och mössa nästan varje år. Det bara blir så!
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Gryffindor vantar”

  1. Snygga! Både färgmässigt och mönstermässigt!

    Kul att börja det nya året med nya vantar:)

    Och tänk om man inte slet ut det man stickade. Ibland kan jag tycka att det är jätteförargligt när något jag gillar till slut är för slitet för att användas mera. Å andra sidan är det ett bra betyg:)

Kommentarer är stängda.