Ljusmanchetter till julen

Är det fler än jag som är less på de där (fula) plast-ljusmanschetterna på elljusstakarna man tar fram till julen? För nåt år sen slängde jag tillbaka dem i lådan o körde helt utan manschetter. Vi har nån lite äldre elljusstake som faktiskt kan se bättre ut med någonting till. Då lovade jag mig själv att virka fina ljusmanschetter till nästa gång!
Jag vet inte om det var förra året eller året före, men jag kom på detta projektet häromdagen igen. Så jag tog fram lite restgarner. Jag gjorde först ett prov på ett mönster från drops. Det blev så stort så det passar inte alls. Nä, det är bäst att tänka till lite själv.
Jag ville ha en nättare modell på ljusmanschett, gärna med lite rustisk känsla. Så jag har testat lite fram o tillbaka och detta är vad jag kommit fram till:
En liten ljusmanschett i vinröd och grå som jag virkat i restgarner av drops alpaca. Jag gillar den. Man kan ju variera färgerna som man vill, detta är en julig variant.
Jag ska också berätta hur jag gjort! Dessa är lite beroendeframkallande att virka, en liten risk man tar när man börjar virka dem. Jag har inte mätt nån virkfasthet heller, tryckte att det var lite svårt på så smått. Testa på ett ljus så det blir bra!
Beskrivning:
Dubbel tråd av Alpaca (Drops) eller Indiecita (Naturgarn).
Vinröd och ljusgrå, eller valfria färger.
Virknål 3.
Börja med rött garn, dubbel tråd.
V 1: 20 lm, slut i ring med sm.
V 2: 3 lm (=första st), 21 st runt ringen, avsluta med en sm.
V 3: *3 lm, 1fm i den första lm så det blir en trekant, hoppa över 1m på v, 1fm i nästa m.* Upprepa v ut och avsluta med en sm.
V 4: virka sm till toppen av första trekanten, *virka en trekant, 1fm i nästa topp, upprepa*. Avsluta med en sm. Klipp av tråden o dra igenom.
Byt till det grå garnet, dubbel tråd.
V 5: 1fm runt en stolpe i v 2. Gör trekanter som v3 fast med fm runt varannan stolpe. Avslutas med en sm.
V 6: upprepa v4.
Länka gärna hit till mönstret om o när du visar upp din egen ljusmanschett. Lägger du till nån kul detalj eller modifierar mönstret, kommentera gärna med din länk. Det vore kul att se! Jag har  lagt in detta på Ravelry också så brukar du finnas där så lägg till din variant!
Bilden ovanför visar undersidan av ljusmanschetterna.
Nåt konstigt i mönstret? Maila eller kommentera.
Nu ska jag virka några fler.
http://designkatrina.se

Relaterat inlägg

Ett svar på ”Ljusmanchetter till julen”

Kommentarer är stängda.